Skip to content
Compound

Compound Vuurwerk

Compound vuurwerk is nieuw in Nederland! Compound wil zeggen gekoppelde vuurwerk cakes, zogeheten ‘doorlontboxen’ met totaal 2 kilo kruit. Dus 4 cakes van 500 gram, maar ook 10 van 200 gram en natuurlijk vele andere variaties. De compound moet wel bestaan uit losse cakes, één vuurwerkcake met 2 kilo kruit (flowerbed) is nog steeds niet toegestaan. Maar door het aansteken van slechts 1 lont, kan je afstand nemen en genieten van een aaneengesloten complete vuurwerkshow! Hierdoor is compound vuurwerk veel stabieler, dus veiliger dan los vuurwerk, omdat het in principe niet kan omvallen.

Lekkerknallen.nl pleitte al vele jaren voor een dergelijke manier van afsteken, echter bleef de Nederlandse Wet hierin achter. Nu het wettelijk wel is toegestaan hebben we vele items bekeken, getest en een mooie selectie in ons assortiment opgenomen. We kunnen dus met recht zeggen dat lekkerknallen.nl compound specialist is. Niet omdat we te lui zijn om meerdere cakes af te steken, maar omdat we veiligheid hoog in onze prioriteitenlijst hebben staan.

De Strasse Sensation is een voorbeeld van een Duitse compound box. Bij onze Oosterburen zijn deze doorlontboxen al langer toegestaan. Van deze ervaring kunnen we dus mooi meegenieten. Daarnaast is hij voor een dergelijke product ook nog eens heel leuk geprijsd. En lekker makkelijk met slechts 1 lont een complete vuurwerkshow aansteken. Even afstand nemen en genieten maar!

compound

Back To Top