Skip to content

Minder vuurwerkslachtoffers in onze regio

Vuurwerk_lekkerknallen_denhaagDEN HAAG – Er zijn dit jaar tijdens de jaarwisseling aanzienlijk minder vuurwerkslachtoffers gevallen in onze regio dan vorig jaar. In totaal raakten 54 mensen gewond, vorig jaar waren dat er maar liefst 85. Zo blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van VeiligheidNL en de NOS.

Onze regio volgt daarmee de landelijke trend. In heel Nederland belandden dit jaar 482 mensen op de spoedeisende hulp wegens vuurwerkletsel, bijna honderd minder dan vorig jaar. Twee derde van de verwondingen wordt veroorzaakt door knalvuurwerk, vorig jaar was dat nog de helft.

Hiermee lijkt het toch dat er gehoor wordt gegeven veilig met vuurwerk om te gaan, bij lekkerknallen.nl nam ook de verkoop van vuurwerkbrillen en aansteeklonten toe. We hopen dat de liefhebbers zich goed beseffen, dat minder slachtoffers en minder schade een groter draagvlak geeft om een volledig vuurwerkverbod uit te stellen.

Een ander probleem blijft het afsteken van illegaal vuurwerk, dit wordt voornamelijk gedaan door vuurwerkliefhebbers. Echter mede door het illegaal afsteken wordt een verbod in de hand gewerkt, waardoor deze ‘liefhebbers’ zelf als eerste geraakt worden. Het lijkt preken voor eigen parochie, maar wij zijn ook liefhebbers die niet illegaal afsteken en moeten dan onder de kwaden lijden…

lekkerknallen.nl roept nogmaals op om dit jaar uitsluitend LEGAAL vuurwerk te kopen. Bijvoorbeeld de mooie vuurwerkcakes van Marijn Vuurwerk doen echt niet onder voor vuurwerk uit België, Polen of Italië. En wil je van die hele harde knallen, ga dan carbid schieten in Friesland.

Back To Top