Skip to content

Veilig Vieren

veiligvuurwerk-app-android-ios-vuurwerk-lekkerknallen-denhaagWil je weten welke soorten siervuurwerk je in Nederland mag hebben en afsteken? Hiervoor is nu een mooi overzicht gemaakt op de veiligvieren.nl website. Even duidelijk op een rijtje voor de vuurwerkafsteker wat er nu wel en niet toegestaan qua afsteken. Want er is de laatste jaren heel wat veranderd. De website is een initiatief van de Vuurwerk Liefhebbers Verbond en stichting VuurwerkCheck.

Op de eerste plaats om het afsteken van consumentenvuurwerk veiliger te maken. En zo hoopt de vuurwerkbranche het aantal letselgevallen te minimaliseren en het grootste argument voor een vuurwerkverbod weg te nemen. Ook is de #VeiligVieren app voor iOS en Android gelanceerd. Zodat je mobiel altijd de juiste informatie over het vuurwerk hebt. En helemaal leuk in deze app zit een winactie om het extra feestelijk te maken.

De #VeiligVuurwerk zal je de rest van het jaar tegenkomen op diverse digitale en gedrukte promotiematerialen om de website veiligvieren.nl verder te promoten. Al deze uitingen zullen linkjes en QR-codes bevatten die je naar de www.veiligvieren.nl website of de app leiden. In deze digitale omgeving kan iedereen gratis de #VeiligVieren afsteekcursus volgen, alle informatie over het Nederlandse siervuurwerk opzoeken en leren hoe ze illegaal vuurwerk kunnen herkennen. Wordt de #VeiligVieren cursus met goed gevolg afgelegd? Dan ontvangt de deelnemer een #VeiligVieren vuurwerk afsteekcertificaat met zijn of haar naam erop. Dit alles wordt begeleid door diverse leuke prijsvragen en winacties, om het geheel extra feestelijk te maken.

Met het delen van de #VeiligVieren campagne helpt u ons om de vuurwerktraditie, een van de mooiste stukken Nederlands cultureel erfgoed, te beschermen. Zodat we niet alleen de huidige, maar ook de toekomstige generaties van prachtig legaal siervuurwerk mag blijven voorzien.

Back To Top