Skip to content

Happy Copy, de bekendste Copyshop van Den Haag verkoopt al sinds 1997 vuurwerk onder de naam: Happyvuurwerk.nl / lekkerknallen.nl. In het begin vanuit de winkel aan de Rijswijkseweg 308-310. Maar door de strengere veiligheidseisen inmiddels al weer vele jaren vanuit de goed beveiligde vuurwerkbunker aan de om de hoek gelegen Goudriaankade 14.

De rode draad door alle jaren vuurwerkverkoop bij lekkerknallen.nl is eigenlijk: Veiligheid, Kwaliteit en goed advies. Lekkerknallen.nl legde als één van de eerste vuurwerk winkels de nadruk op het veilig afsteken van vuurwerk met de verkoop van veiligheidsbrillen en aansteeklonten. Ook al lang voordat dat de standaard eis was vanuit de overheid.

Daarnaast worden vanaf het eerste uur de medewerkers jaarlijks bijgeschoold op het gebied van uitwerkingen van het vuurwerk en de veiligheidsaspecten. Deze jaarlijkse bijscholing is nodig omdat het legale vuurwerk in de afgelopen jaren met de komst van de 500 grams potten steeds zwaarder is geworden. Nieuw de laatste jaren zijn de ‘compound boxen’ dit zijn pakketten met diverse potten en cakes die onderling doorverbonden zijn, dit heeft als voordelen dat je maar eenmaal een lont hoeft aan te steken. En omdat het als één grote doos staat het zeer stabiel is. Het zwaardere vuurwerk is volkomen veilig, maar vraagt wel extra aandacht bij het afsteken. De basisregel is natuurlijk afstand. Ook in het uitzonderlijke geval dat een vuurwerkpot niet start. Maar zeker met gebruik van een aansteeklont en het dragen van een veiligheidsbril kunnen verwondingen voorkomen.

Naast het feit dat wij vuurwerkliefhebbers zijn doen we er alles aan om deze vuurwerktraditie veilig te houden.

 

 

webshop-vuurwerk-lekkerknallen-denhaag
Back To Top